Köksredskap & Kökstillbehör

startkit kök

De viktigaste kökstillbehören

Köket är ett av de rum där man spenderar mest tid i sin lägenhet, så det kanske inte är så konstigt att det ofta kallas för hemmets hjärta. Ett komplett kök innehåller mängder av tillbehör, redskap, matvaror och inredning vilket gör det svårt att hålla reda på allt inför den första flytten hemifrån. Vad behövs egentligen i form av köksredskap? Räcker det med en kastrull och ett par tallrikar? Njae, knappast. Här på denna sida har vi samlat de allra viktigaste köksprodukterna som du kommer behöva när du flyttar hemifrån. Ett smidigt flytta hemifrån startkit för köket helt enkelt!

Stekpannor

Kanske det mest väsentliga köksredskapet. Stekpannor kommer i många olika storlekar och i alla prisklasser. Vilken stekpanna passar dina behov?

Kastrullset

Utan kastruller blir det svårt att koka pastan till köttbullarna. Ett bra kastrullset bör innehålla åtminstone tre kastruller i olika storlekar. En i mindre storlek för såser, en mellanstor för pasta och ris, samt en stor för de gånger du ska laga storkok eller har gäster över.

Knivset

Ett komplett kök behöver bra knivar. Med en bra uppsättning köksknivar underlättar du matlagningen och gör det till ett nöje att hacka grönsakerna inför fredagstacosen!

Skärbrädor

För att få nytta av ditt knivset är det en god idé att införskaffa sig ett set med skärbrädor. En skärbräda för kött, en för grönsaker och en för bröd.

Ugnsformar

Alla kök behöver en uppsättning av ugnsformar. Helst i olika storlekar så att du kan laga olika typer av mat i din ugn. Det optimala är en mindre, och ugnsform i större storlek.

Slevar & prylar

Utöver de större produkterna man har i köket finns det en hel del kökstillbehör som inte faller under sin egna kategori. Här hittar du vitlökspressar, durkslag och alla andra sorters köksprylar!