Låna pengar till kontantinsatsen

låna till kontantinsats

Låna till handpenning

Kan man låna till kontantinsats? Att få ihop pengarna som krävs för att täcka kontantinsatsen till den första lägenheten är tufft. Det tar tid och det gäller att ha tålamod. Men ibland saknas det bara några tusenlappar för att nå dit, och då kan det vara en god idé att låna till kontantinsatsen. Idag finns det många olika långivare som lånar ut både stora och små summor så att du kan täcka den där sista pengen som krävs för bolånet. Här har vi samlat flera olika aktörer så att du kan se vilket som är mest fördelaktigt för just dig.

Kan man låna till kontantinsats?

En av de allra vanligaste frågorna kopplat till bostadslån är om det går att låna till handpenningen. Att nå upp till insatsen som ligger på 15% av bostadens slutpris är ingen självklarhet, och ibland är det enda som krävs en liten knuff. Det är vid tillfällen som dessa som folk ställer sig frågan om det faktiskt är möjligt att ta ett mindre lån för att klara av att bli godkänd för det större. Svaret på frågan är faktiskt: ja, det går! Hur gör man då? Lösningen är att ta ett så kallat blancolån, alltså ett lån utan säkerhet. Med det menas att du kan låna pengar utan att du behöver pantsätta något av större värde, exempelvis en bostad eller ett fordon. Ett blancolån är med andra ord ett sätt att låna pengar till kontantinsatsen. Vad som är viktigt att veta när det kommer till denna typ av lån är att räntan kan vara högre än vid andra typer av lån med tanke på att du inte ger banken någon säkerhet i form av pantsättning. Du bör därför alltid noga läsa igenom de villkor som gäller för respektive långivare för att undvika ett lån du inte kan betala tillbaka.

Välja privatlån

Det ska vara lätt att välja mellan olika privatlån (blancolån). Med tanke på att det ofta är högre ränta än exempelvis lån till bil eller bostadslån gäller det att hitta bäst långivare för just dig. Detta kan tyckas vara lättare sagt än gjort, men faktum är att det idag finns många olika företag som hjälper dig att jämföra de olika långivarna så att du får ett så rättvist och bra lån som möjligt. 

Det smidigaste med de olika jämförelsetjänsterna är att det ofta går snabbt och enkelt att få den hjälp man behöver. I de flesta fall räcker det med att fylla i en ansökan på nätet, samt att de tar en kreditupplysning – smidigt va? Här nedan listar vi våra favorittjänster som du kan använda för att hitta rätt privatlån utifrån dina behov. Olika banker och långivare kan ha olika kriterier som du behöver leva upp till för att få ta ett blancolån, och istället för att du ska behöva kontakta dem var för sig så löser jämförelsesajterna det åt dig.