Jämför hemförsäkringar

jämför hemförsäkring

Välj hemförsäkring till rätt pris

Precis som med de flesta saker här i världen finns det en hel uppsjö av hemförsäkringar att välja mellan. Frågar du oss på Förstalägenheten.se är det ett självklart val att jämföra hemförsäkring innan man faktiskt skaffar en. Man vill helt enkelt få en så pass bra försäkring som möjligt till bäst pris. När det gäller första lägenheten är det minst lika viktigt att vara garderad mot de olyckor som kan uppstå i hemmet. Även fast det kanske inte känns särskilt kul att lägga ut pengar på en försäkring är det en otroligt värdefull utgift i det långa loppet. Om olyckan väl är framme kommer du tacka dig själv att du jämfört och tecknat hemförsäkring via oss på Förstalägenheten.se
 
Valet av hemförsäkring är en stor del av att flytta hemifrån. Det är nämligen den som täcker i princip allt som har med hemmet och hushållet att göra. En bra hemförsäkring ska vara prisvärd, ha bra skydd och får gärna innehålla förmånliga erbjudanden. Beroende på vilket försäkringsbolag du väljer kan du få olika sorters extratjänster. Se därför till att jämföra vilken hemförsäkring du tycker passar just dig och din första lägenhet allra bäst.

Billig hemförsäkring

En hemförsäkring är bland de viktigaste försäkringar du kan teckna, och är definitivt bland de första du bör tänka på att skaffa när du flyttar hemifrån. Här har vi listat de hemförsäkringar vi rekommenderar för dig som flyttar till din första lägenhet. Självklart fungerar de minst lika bra för dig som redan har en bostad men funderar på att hitta ett bättre och billigare alternativ. Att jämföra hemförsäkring innan du tecknar en är ett bra sätt att hålla nere på kostnaderna och lika viktigt som när du jämför villaförsäkring. Väljer du ett billigt alternativ kan du spara många hundralappar om året. Varför betala mer för något när det går att hitta ett minst lika bra alternativ till ett bra pris? Om du frågar oss är valet självklart – välj den hemförsäkring där du får mest värde för pengarna! Om du är student och på jakt efter en billig studentförsäkring har vi en egen sida just för det. På vår sida hemförsäkring student listar vi de försäkringsbolag som vi hittat som har särskilda erbjudanden för just dig som studerar!

Så jämför du hemförsäkringar

Att jämföra olika hemförsäkringar ska inte vara svårt. Det ska gå snabbt och enkelt, utan några krusiduller. Är du bara ute efter en billig hemförsäkring eller är det några särskilda kriterier du vill att din hemförsäkring ska uppfylla? Idag finns det många bra jämförelsetjänster som hjälper dig hitta rätt. 

Om du är osäker på hur går tillväga när du har flera hemförsäkringar att jämföra mellan har vi satt ihop en kort steg-för-steg lista här nedan du kan använda dig av.

  1. Det första steget är att hitta en jämförelsetjänst som hjälper dig hitta rätt försäkringsbolag för just dig. Vi rekommenderar Insplanet eller Compricer som båda är smarta och enkla tjänster att använda sig av.
  2. Det andra steget när man jämför hemförsäkringar brukar vara att fylla i ett formulär där man berättar om sin lägenhet, hur många som bor där, om man har några preferenser gällande reseskydd och så vidare.
  3. Steg tre kan se lite olika ut, men vanligast är att man får upp en lista över olika försäkringsbolag och vad de kostar samt vad du som tecknar försäkringen får för pengarna. Smidigt va?