Bäst bolån för lägenhet

bolån lägenhet

Låna pengar till lägenhet

Att köpa lägenhet är en av de allra största utgifterna som man gör under sin livstid. Det är få förunnat att kunna köpa sin första lägenhet helt och hållet i kontant, utan det vanligaste är att man tar ett bolån för att ha råd med sin nya lägenhet. Bolånet täcker dock inte hela kostnaden för lägenheten, utan du behöver betala en kontantinsats på 15% för att kunna teckna ett bolån.

Med tanke på att man i det allra flesta fall lånar stora summor pengar av sin bank för att ha råd med bostaden gäller det att ha koll på vad som gäller när man tecknar bolån, och vad man som låntagare bör tänka på när man jämför långivare. Det finns många olika aktörer på marknaden och därför är det viktigt att ta en ordentlig titt på vad det finns för olika banker och vad de har för förmåner. Det viktigaste är att välja ett bolån som är både billigt och bra – det skulle man kunna säga är det bästa bolånet. Här nedan hittar du en enkel jämförelse mellan några av bankerna som erbjuder bolån.

Jämförelse av långivare och lånförmedlare

Konsten att välja bolån

Det finns en hel del aspekter att ha i åtanke inför ett bostadsköp. Det är inte så enkelt att man utan eftertanke kan gå till banken och be om ett bolån för lägenhet – nej det är mer än så. Bolånet är med största sannolikhet en av de största lån du gör under din livstid, och valet av långivare är således inte något man bör stressa fram. Om du tar dig tiden att läsa igenom vad de olika bankerna, långivarna och låneförmedlarna har för för- och nackdelar innan du kastar dig in i ett avtal så kan du spara stora summor pengar.

Hur ser din budget ut? Alla bostäder kommer i olika prisklasser och det kan skilja hundratusentals kronor, ibland miljontals kronor mellan olika områden och stadsdelar. En nyrenoverad etta i innerstaden kan gå för lika mycket som en trerummare i förorten, det är med andra ord inte så pass lätt att  man kan köpa vilken etta som helst. Det första du bör se över innan du ens börjar tänka på bolån är med andra ord att se över hur mycket du har råd att köpa en lägenhet för. Beroende på din budget kan du sedan börja spana efter ett bolån som passar dina förutsättningar allra bäst.

Bolån kostar pengar. Något många glömmer eller inte tänker på när de går i tankar att köpa lägenhet är att lån inte är gratis. Lånar du en miljon lär du få räkna med att behöva betala mer än så. Detta beror på räntan bankerna lägger på när man lånar pengar. Kort sagt kan man säga att bolåneräntan är prislappen på vad lånet faktiskt kostar. Det gäller alltså att du är beredd på att du både ska kunna amortera lånet (betala av det), samt betala en månatlig ränta på det du lånar.

Bolån i korthet

1. Med ett bolån kan du finansiera upp till 85% av bostadsköpet. Resten betalar du med en så kallad kontantinsats.

2. Bolåneränta kan vara antingen fast eller rörlig – båda med sina för- och nackdelar.

3. Sedan 1 juni 2016 är det amorteringskrav vilket innebär att du måste amortera omkring 1-2% av lånet varje år.

4. Se till att hitta ett bostadslån som passar dina ekonomiska förutsättningar genom att jämföra lån och läsa på ordentligt.

Helt online. Allt annat går att göra på nätet – så varför inte teckna ett bolån online? Hos Hypoteket får du, som de själva säger ”Ett helt vanligt bolån – på ett helt nytt sätt”. Det som gör Hypoteket unikt är helt enkelt att du kan teckna dit bostadslån på nätet, rakt igenom. Är du orolig över att inte ha någon fysisk kontaktperson behöver du inte vara orolig då du får hjälp längs vägen av en av deras professionella handläggare. Behöver du ytterligare försäkran kan du lugna dig med att veta att de har ett betyg över 9/10 på Trustpilot.

Samma bolåneränta för alla. Bävar du inför förhandlingar med banken gällande bolåneräntor? Lugn. Väljer du att låna till din bostad via Hypoteket slipper du förhandlingsmöten. Du får alltså en rak prissättning utan några krusiduller. Klicka här för att se deras bolåneräntor och avgör om Hypoteket är något för dig.

Experter på sin sak. En del långivare eller låneförmedlare går runt på att erbjuda många olika typer av lån. När det kommer till Hypoteket är det lite annorlunda. Istället för att vara medelmåttiga på lite av varje ser de till att vara experter på just bolån.

Låna till drömbostaden. Hos Svea Ekonomi får alla en chans. Om du har en betalningsanmärkning som spökar bedömer Svea Ekonomi om du kan få lån via dem utifrån din nuvarande ekonomiska situation och hur den förväntas se ut i framtiden.

Mer än bara bolån. Oavsett om du vill låna till din första lägenhet med ett bolån eller om du kanske bara behöver det där lilla extra så kan du känna dig säker på att Svea Ekonomi har en lösning för just dig. Hos dem kan du teckna bolån, låna till renovering, ta ett topplån och mycket mer. På deras webbplats hittar du allt du kan tänkas behöva för att finna en helhetslösning som matchar just dina behov.

Svea Ekonomi är för alla. Vi på Första Lägenheten tycker att alla ska få en chans att följa sina drömmar – särskilt när det kommer till att hitta boende. Hos Svea Ekonomi har de samma tankesätt. Ingen livssituation är den samma, och därför rekommenderar vi just dem om du letar efter en långivare som ser personen och inte enbart det som är på pappret.